Županijski vijećnik i liječnik Ivica Žuvela na sjednici Županijske skupštine izvijestio je o pismu koje je županu Božidaru Longinu uputilo 12 pedijatara, ginekologa i stomatologa, nezadovoljno uvjetima rada u Poliklinici, u koju uskoro sele iz Doma zdravlja. Žuvela je, kao jedan od potpisnika pisma, rekao da su uvjeti rada do sada bili loši, s velikom cirkulacijom pacijenata u malom prostoru koji se ne može prozračivati, pa selidbu ne treba provoditi dok se ne usuglasi s liječnicima. I Jure Zubčić (SDP) istaknuo je kako oni koji su prešli nemaju osnovne uvjete za rad, kopirne aparate, internetsku vezu, pristup registrima...

- Ne želimo da nam djeca sjede među ormarima koji se prenose iz zgrade u zgradu, rekao je Žuvela.

Longin je rekao da su se problemi, ako ih ima, trebali riješiti boljom komunikacijom unutar Doma zdravlja.

- Poliklinika nam je svima na ponos, ima i nedostataka koje ćemo u hodu rješavati. Što se tiče pedijatara, ideja je bila preseliti ih u novu polikliniku u kojoj imaju zaseban ulaz za djeci, koja se ne bi miješala s ostalim pacijentima. Prije korone plan nam je bio urediti i bivšu pulmologiju nasuprot bolnice, ali je sada u funkciji COVID-a. Nadam se da će epidemija brzo proći te da ćemo ga urediti što prije, rekao je Longin.

Kada se u Polikliniku preseli Zavod za hitnu medicinu, vozila Hitne medicinske pomoći imat će zaseban ulaz i neće dodatno teretiti parkiralište.

Zadarski župan komentirao je i radove na zgradi dnevnih bolnica. S obzirom na to da ih izvođač nije mogao privesti kraju u tijeku je pregovarački postupak s bivšim izvođačem a u sljedećem tjednu trebao bi se raspisati novi natječaj, najavio je Longin.