Nakon provedenih razgovora sa šestero kandidata, Državnoodvjetničko vijeće donijelo je odluku da se za zamjenika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru imenuje Ivica Škara.

Aktualni glavni općinski državni odvjetnik ostao je prvi na listi nakon što mu je na intervjuu u srijedu dodijeljeno 15 bodova. Sudeći po broju bodova, članove DOV-a jednako je dojmila njegova zamjenica u ODO-u, Branka Rukavina, koja je zauzela drugo mjesto nakon zbroja s ocjenom obnašanja dužnosti. Ostali kandidati na razgovoru su dobili 14 bodova, čime se raniji raspored nije bitno promijenio. Na trećem mjestu je Kerol Sablić Radman, na četvrtom Darija Padovan Buškulić, dok peto mjesto dijele Marina Miočić Vatavuk i Igor Vulić.

Inače, Škara vodi Općinsko državno odvjetništvo od 2017. godine, kada je kao vršitelj dužnosti zamijenio Marijanu Stipić, da bi godinu dana kasnije, nakon provedenog natječaja, prisegnuo na tu dužnost. Nova pozicija za njega predstavlja napredak u karijeri jer će u Kaznenom odjelu ŽDO-a, kojeg vodi Emilijo Kalabrić, raditi na progonu počinitelja težih kaznenih djela.

DOV će sada morati imenovati novog vršitelja dužnosti te raspisati natječaj za upražnjeno mjesto glavnog općinskog državnog odvjetnika u Zadru.