Prema izboru najprestižnijeg financijskog magazina The Banker OTP banka d.d. je najbolja banka 2021. u Hrvatskoj. Titulu u istoj kategoriji za Mađarsku zaslužila je i OTP Bank. Istu titulu su osvojile i banke CKB u Crnoj Gori, kao i SKB u Sloveniji, također u vlasništvu OTP Grupe. Posebno je značajan odabir OTP Grupe u regionalnoj kategoriji Srednje i Istočne Europe za koju je The Banker odabrao upravo OTP Grupu za Banku godine uzimajući u obzir aktivnosti i širenje grupe u cijeloj regiji.

Magazin The Banker, čija 95 godina duga tradicija jamči kritički i sveobuhvatni pregled poslovnih rezultata, napretka, ali i ukupne aktivnosti financijskih institucija na području na kojem posluju odala je najveće priznanje OTP banci d.d. za poslovanje, odnos prema klijentima, ali i doprinos društvenim zbivanjima u cjelini imenujući je za Banku godine u Hrvatskoj u 2021.godini.

„Na vrlo dinamičnom hrvatskom bankarskom tržištu, OTP banka izdvaja se od konkurencije temeljem svoje predanosti inovacijama i uslugama klijentima, kao i hvalevrijednih napora u pružanju podrške gospodarstvu zemlje kroz poteškoće koje je donijela 2020. godina. Ne samo da se Hrvatska uspješno nosila s društvenim i gospodarskim posljedicama pandemije Covid-19, uza sve to su je pogodila i dva snažna potresa. U takvom izazovnom okruženju, OTP banka je pružila visok stupanj podrške, ne samo svojim klijentima, već i cijeloj zajednici u kojoj djeluje. Angažiranost OTP banke u pomoći društvu je uključivala donacije za deset bolnica diljem Hrvatske ukupne vrijednosti 6 milijuna kuna, a u partnerstvu s Mastercardom banka je pokrenula i poseban program pod nazivom Zaokruži, kako bi doprinijela poboljšanju zdravstvene skrbi djeci diljem Hrvatske." napisano je u osvrtu The Banker magazina.

- Ovo je priznanje za trud, rad i posvećenost svakog od naših gotovo 2.500 kolegica i kolega koji su i uvjetima pandemijskog poslovanja ostvarili zamjetne poslovne rezultate, povećali tržišni udio, istovremeno uspijevajući odgovoriti na potrebe klijenata i tržišta u izrazito zahtjevnim uvjetima poslovanja. Zahvaljujem svakom od njih, a OTP banka i dalje namjerava zadržati fokus na iskorištavanju tržišnog potencijala te unaprijediti digitalizaciju svih usluga. S obzirom na to da smo tvrtka predana održivom razvoju, integracija okolišnih, društvenih i upravljačkih čimbenika će Upravi banke ostati visoko na listi prioriteta. To će stvoriti priliku za razvoj novih projekata i usluga, što već uključuje prijelaz na 100 % obnovljivu električnu energiju kao i inicijativu da postanemo banka koja je u potpunosti odbacila korištenje jednokratne plastike, naglasio je Predsjednik Uprave OTP banke d.d. Balázs Békeffy.

Uz priznanje matičnoj banci OTP Bank Mađarska kojoj je također dodijeljena titula Banke godine za Mađarsku posebno je značajan odabir OTP grupe za Banku godine u cijeloj regiji Srednje i istočne Europe, gdje su uzete u obzir sve aktivnosti, ali i širenje grupe u regiji. László Wolf, zamjenik Glavnog izvršnog direktora za komercijalno poslovanje OTP grupe je izjavio: „Čvrsto vjerujemo da će se priča o transformaciji regije Srednje i Istočne Europe nastaviti i u potpunosti smo predani tome da nastavimo doprinositi ovom razvoju. Sa sjedištem i cjelokupnim poslovanjem u Srednjoj i Istočnoj Europi, stekli smo izvanredno iskustvo i duboko poznavanje naših tržišta. Optimalna mješavina lokalnih i središnjih rješenja, kao i prilagođena mješavina digitalnih i standardnih bankarskih usluga zasigurno su jedinstvene i teško ponovljive konkurentske prednosti OTP Grupe."

- Podrška OTP Grupe s jedinstvenim poslovnim iskustvom na području cijele regije u kombinaciji s našim lokalnim iskustvom i znanjem u Hrvatskoj omogućuje nam uspješne poslovne rezultate te iznimnu posvećenost društvu u kojem poslujemo stavljajući upravo potrebe naših klijenata u centar naših interesa i aktivnosti ostajući pri tome banka potpuno posvećena održivosti poslovanja, kako nas tako i naših klijenata, zaključio je Balázs Békeffy.