U četvrtak, 2. prosinca u HNK Zadar u 20 sati pogledajte u HNK Zadar igra se gostujuća predstava Predsjednici & ca (Pretposljednja večera).

Riječ je o aktualnoj i britkoj komediji Satiričkog kazališta Kerempuh i Fiji grupe nastaloj prema tekstu Tarika Filipovića i Borisa Svrtana, a u kojoj igraju velika glumačka lica.

Riječ je o aktualnoj i britkoj komediji Satiričkog kazališta Kerempuh i Fiji grupe nastaloj prema tekstu Tarika FIlipovića i Borisa Svrtana, a u kojoj igraju velika glumačka lica.

Dok je lik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović utjelovila Ornela Vištica, Franju Tuđmana igra Tarik Filipović, Stjepana Mesića Hrvoje Kečkeš, Ivu Josipovića Siniša Miletić, a Josipa Broza Tita Boris Svrtan. Odlična glumačka ekipa i komično isticanje mnogih apsurdnosti našega društva garancija su za sjajnu kazališnu večer punu smijeha.

Vjerujemo li u bolje sutra ili je pak preciznije reći - "malo sutra"? Mogu li bivši hrvatski predsjednici, živi ili "oni drugi" spasiti našu zemlju? Ciničniji će reći da ne mogu pomoći ni budući, a još manje bivši. Mogu li oni, unatoč različitim političkim stremljenjima, ujedinjeni stremiti prema jednom zajedničkom cilju? Mogu li nam, dakle, oni koji su dijelom prošlosti pomoći u tkanju bolje budućnosti? Premda se radi o pitanjima na koja nemamo odgovore, kazalište nam otvara prostor za maštu ispunjenu gorkim i ciničnim notama, upravo onakvima kakvima obiluje ova nemoguća predsjednička večera.

Nagrade: 28. Festival glumca u Vinkovcima 2021. - nagrada "Fabijan Šovagović" za najbolju glumicu: Ornela Vištica