Iako je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Ivica Erlić za Radio Zadar najavio kako će ta služba od idućeg ponedjeljka biti u Poliklinici, datum preseljenja 6. prosinca nije posve siguran.

- To je načelno plan preseljenja ispostave Hitne pomoći s trenutne adrese u nove prostorije Poliklinike, gdje ćemo ubuduće obavljati djelatnost hitne medicine. Kako još uvijek nije završen posao dogovoren za ovaj tjedan, oko internetske podrške i novog servera čime bi Ispostava u cijelosti bila funkcionalna, postoji objektivna mogućnost odstupanja roka otvaranja Ispostave u Poliklinici, navodi u svom pisanom očitovanju ravnatelj Erlić.

To je i razlog, ističe Erlić, zbog čega nigdje nema službene obavijesti o preseljenju Hitne pomoći sa sadašnje adrese u Ulici Ivana Mažuranića u prostor Poliklinike.

- O svemu ćemo pravovremeno izvijestiti čim se potvrde rokovi cjelokupne opremljenosti. U ovom trenutku oni su utvrđeni s danom 6. prosinca 2021. godine, najavio je ravnatelj te županijske ustanove.

Timovi hitne pomoći preselit će u istočni dio Poliklinike, dok će uprava ostati na adresi I. Mažuranića 28 u prostorijama koje je osigurala Zadarska županija.

On je pun hvale prema osnivaču - Zadarskoj županiji koja je supervizijom Zadarske županije i angažmanom zdravstvenih ustanova "objedinile" usluge javnog zdravstva na jednom mjestu.

- Cijeli projekt uređenja u iznosu od 2 milijuna kuna s opremom financirao je Zavod, uz podršku Župana i njegovog tima te kroz dodijeljenu kapitalnu potporu od 300 tisuća kuna, navodi Erlić.

Ravnatelj Erlić izjavio je kako to racionalni potez jer neće plaćati zakup prostora koji je u vlasništvu zadarske bolnice, ali će sudjelovati u podijeli troška režija. Najam se nije plaćao ni u sadašnjem prostoru koji je kao prostor nekadašnje garnizonske ambulante bio u vlasništvu Države koja ga je darovala Županija za uredsku namjenu.