Odluka Enija Meštrovića da sa svojim klubom vijećnika kazni ponašanje vodstva KK Zadar, otkidanjem pola milijuna kuna iz najavljenog rebalansa, još je jedan udarac zadarskom HDZ-u, koji je napravio sve ne bi li udobrovoljio "Bokanjane". Unatoč tome, pa i činjenici da u Gradskom vijeću ima najveći broj vijećnika, HDZ će morati glasati protiv Dukićevog prijedloga, odnosno usvojiti Meštrovićev amandman i tek onda "pustiti" 2,5 milijuna kuna prema klubu.

Gradonačelnik Branko Dukić pristao je na sve uvjete koji su mu bili zadani nakon propasti rebalansa na Gradskom vijeću: klub je dostavio financijsko izvješće, promijenjen je Nadzorni odbor kojega je on ranije "blagoslovio", na ostavku je nagovoren Branimir Longin, a istovremeno je ostavku u HNK Zadar dao Damir Knežević, koji je rekao da ne želi biti uteg klubu.

Ipak, nakon odluke da KK Zadar raskine ugovor s Urošem Lukovićem (što ga je navodno stajalo 50-ak tisuća kuna) te istovremeno, uz manju odštetu, potpiše ugovor s Amerikancem Trevorom Thompsonom, Enio Meštrović i Akcija mladih u proceduru su poslali amandman kojim će se pola milijuna kuna od dogovorena tri milijuna preusmjeriti umirovljenicima za Božić. Promjene u rosteru smatra rasipanjem novca građana u trenutku kada klub bilježi višemilijunske gubitke.

"Mali problem" je u tome što Meštrović sa sedam vijećnika i Akcija mladih sa svoja tri nemaju većinu koja bi podržala taj amandman. Preostali dio koalicije Srcem za Zadar, odnosno vijećnici SDP-a, Meštrovićev amandman neće podržati.

- Mi ne mijenjamo miščjenje ovisno o vremenskoj prognozi. Na prošloj sjednici predložili smo da se tri milijuna kuna preusmjere umirovljenicima i djeci u riziku od siromaštva, a ako to ne prođe za rebalans nećemo glasati, najavio je Daniel Radeta (SDP).

To u konačnici znači da će Dukićevu točku morati oboriti, odnosno amandmanom "preurediti" sami vijećnici HDZ-a, kako bi dobili Meštrovićeve glasove za rebalans u cjelini. Neizbor ravnatelja Znanstvene knjižnice i stalno preispitivanje kadrovskih rješenja sve su veći uteg dosadašnjoj vlasti. Teško je očekivati da će HDZ-u ovakva situacija biti dugoročno održiva...