Donedavno gradski, a aktualni županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač u svojoj borbi za zakonitost u provođenju mjera provjere COVID potvrda dobio je reagiranje iz PU zadarske, na osnovu kojeg je poslao novo priopćenje. I to noćas iza ponoći.

Poštovani,

čitam i ne vjerujem što čitam. Je li Vas sram dok pišete ovakve pamflete? Postoje brojni svjedoci i snimke na kojima se jasno vidi da više puta pitam osobe na ulazu što od mene traže, koja su im ovlaštenja po kojem članku kojeg Zakona postupaju. Niko mi ništa nije odgovoreno, a fizički mi je zapriječen ulaz u zgradu na sjednicu vijeća kao izabranom vijećniku. Ne mogu nikakvi interni akti poništiti moje zakonsko pravo da kao izabrani vijećnik prisustvujem sjednici vijeća. Mene isključivo zanimaju ovlasti i primjena ovlasti te zakonska osnova.

Tko to meni smije zapriječiti ulaz na sjednicu bez ikakvog objašnjenja, ovlasti i zakonske osnove? Vi meni pišete da će te takvo protuzakonito ponašanje bez ovlaštenja i dalje tolerirati pa će onda neko povjerenstvo razmatrati odnosno sve to amnestirati? I onda ako probijemo fizičku blokadu (kao što smo mogli prošli put) koju rade neovlaštene osobe na protuzakonit način. Što onda?

Privodit ćete nas i dizati nam kaznene prijave jer smo se usprotivili protuzakonitom fizičkom nasilju? Krunski dokaz da nema osoba koje su ovlaštene za traženja COVID potvrda i nalaza testiranja te zaprječivanja pristupu radnom mjestu jest prijedlog izmjena Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti koje su trenutno na javnom savjetovanju, a prema kojima nadzor nad provođenjem mjera dobivaju sanitarni inspektori. U predloženim izmjenama propisuje tko će eventualno imati ovlasti i na koji način će se to provoditi, iako je i to po mom dubokom uvjerenju protuustavno i u koliziji s drugim zakonima.

U tim izmjenama regulira se i eventualno obavezno cijepljenje kao i prisilna karantena za necijepljene (a zdrave ljude). Što je iduće nakon zaštite kršitelja zakona bez ovlasti? Upadanje hrvatske policije u domove građana da bi ih se odvelo na prisilno cijepljenje? Odvođenje necijepljenih u prisilne karantene, logore modernog doba? Pretjerujem? Pa da je netko prorokovao prije godinu dana da se bez nekakve potvrde ili nalaza testiranja neće moći ući u knjižnicu, poštu, na posao, u gradsku vijećnicu... da će vam te potvrde tražiti neovlaštene osobe bez ikakve zakonske osnove....da će ih u svemu tome štititi hrvatska policija... Što bi rekli?

Da ga treba u luđačku košulju.

Srdačan pozdrav, 

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić-Bakrač