Započeli su radovi u sklopu projekta uređenja karinske plaže i pripadajuće infrastrukture, vrijedni 8.560.986,44 kuna s PDV-om.

Većinu tog iznosa Grad Benkovac, u partnerstvu s Vodovodom i benkovačkom Odvodnjom, osigurao je iz EU fondova, kroz Intervencijski plan. Nakon provedene javne nabave za izvođača je odabrana zajednica ponuditelja koju čine tvrtke Kruševo-put d.o.o. iz Smilčića i Ingra d.d. iz Zagreba. Vladao je velik interes za taj posao, čija je procjena iznosila gotovo 10 milijuna kuna. Osim izabranih izvođača ponudama su se nadmetali P.G.P., Tehma, Golemi, Kameni zid i Minigradnja.

Za izvršitelja usluge stručnog nadzora i koordinatora zaštite na radu izabran je Civil Engineering Consultancy d.o.o. iz Zadra, dok je za uslugu projektantskog nadzora izabran 4M Projekt d.o.o. iz Splita, priopćili su iz Grada Benkovca.

Iz tamošnje gradske uprave napominju kako je projekt „Uređenje karinske plaže i pripadajuće infrastrukture" podijeljen u dvije funkcionalne cjeline koje su neovisne. Započeti radovi odnose se na prvu cjelinu, koja obuhvaća infrastrukturu uz plažu. Jednogodišnji radovi rezultirat će obnovljenom prometnicom, javnom rasvjetom, parkirališnim mjestima te izgrađenim sustavom odvodnje otpadnih voda, odnosno izvedbom crpne stanice i tlačne kanalizacije.

- Projekt „Uređenje karinske plaže i pripadajuće infrastrukture" jedan je od komplementarnih projekata Intervencijskog plana Grada Benkovca, koji je prema izrađenoj evaluaciji prioriteta značajan projekt Intervencijskog plana Grada Benkovca, ističu iz Gradske uprave.