Nakon upozorenja medija i županijske vijećnice SDP-a Vedrane Mišković, kreće se u obnovu staze do vrela Una, koja je sramotno zapuštena i opasna svega devet godina nakon što je uređena pomoću EU sredstava. Najavio je to ravnatelj županijske ustanove Natura Jadera Damir Perić u odgovoru na vijećničko pitanje s posljednje sjednice.

- Vaš upit je na mjestu. Želimo Vas informirati kako smo odmah uklonili željezne šipke s kojima su bile pričvršćene stepenice. I sami smo svjesni da drvo tijekom godina propada pa tako i dio stepenica cijelom stazom te pri spuštanju na treći vidikovac. Već ove zime kako nam vremenske prilike budu dozvoljavale, krećemo u obnovu i postavljanje novih stepenica i popravak dotrajale konstrukcije drvene ograde. Ove godine smo i radili 2 nova vidikovca koja su uništena u požaru. Zamolili smo Hrvatske vode da stave u plan za 2022. godinu čišćenje raslinja kako bismo zajedno to odradili. Moram napomenuti da su Hrvatske vode očistile raslinje od mosta do početka staze. U tijeku je izrada novih info tabli te će biti postavljene početkom 2022. godine, poručio je ravnatelj Nature Jadere kojoj je infrastruktura dana na upravljanje nakon završetka projekta "Una-Spring of Life".

Perić dodaje kako je Natura Jadera bila inicijator organizacije sastanaka s Općinom Gračac, Udrugom Prospero, Udrugom Una te lokalnim OPG-ovima.

- Cilj nam je promocija područja kroz postavljanje štandova lokalnih OPG-a, prodaja suvenira, info punkta, a sve kako bismo dodali novu vrijednost na području Vrela Une. Vjerujemo da će sve ljepše izgledati nakon obavljenih radova, poručio je ravnatelj županijske ustanove u odgovoru na vijećničko pitanje.