Dogovoreno je tko će u Gradskom vijeću zamijeniti Marka Pupića Bakrača (Akcija mladih) koji je zamrznuo svoj mandat vijećnika nakon uvođenja Covid potvrda. Za novog vijećnika prisegnut će 26-godišnji Roko Tadin, inače student povijesti, nositelj OPG-a i radnik u ugostiteljskom sektoru.

- Došao je poziv od Ante Rubeše i Marka Pupića Bakrača da se uključim u ovom obliku. Kroz svoj budući rad u Gradskom vijeću najviše ću zastupati mladu populaciju iz koje sam dolazim. Zalagat ću se za poboljšanje materijalnog statusa studenata. Naše sveučilište mora biti magnet za mlade ljude u Zadru te općenito razvoj civilnog društva, aktivizma i neovisne kulture. Grad koji to nema ne ispunjava funkcije koje bi trebao ispunjavati, rekao nam je Tadin koji je probleme studenata imao prilike čuti dok je obnašao funkcije potpredsjednika Studentskog zbora, studentskog predstavnika u vijeću Odjela za povijest, ali i predsjednika Sveučilišne organizacije HSS-a.

U Gradsko vijeće ulazi kao nezavisni vijećnik s liste Srcem za Zadar.

- Sretan sam što ulazim u Gradsko vijeće u ovoj situaciji u kojoj postoji nada i realna šansa da ćemo zajedničkim radom s drugim oporbenim opcijama, većinom uspjeti donijeti pozitivne promjene. Već na prijedlogu proračuna za 2022. godinu imat ćemo ozbiljne amandmane. Kroz razgovore vidjet ćemo ima li aktualna gradska vlast sluha da te stvari implementira u proračun. Ako nema, ići ćemo drugim metodama. Imat ćete prilike više čuti o tome na medijskoj konferenciji ili nekom drugom obliku medijskog izlaganja kojeg ćemo napraviti idućih dana, rekao je Tadin koji nam je informaciju o ulasku u GV potvrdio nakon što smo je dobili iz više drugih izvora. I sam je radio kao novinar.