U pisanim odgovorima na vijećnička pitanja, objavljenima uoči nove sjednice Županijske skupštine koja će održati u petak, župan Božidar Longin ispričao se medicinskim sestrama ako su se pronašle uvrijeđene njegovom izjavom na posljednjoj sjednici.

Podsjetimo, kada je dr. Ivica Žuvela kao nezavisni vijećnik otvorio pitanje smjene glavne sestre Opće bolnice Zadar Darije Katuše, zbog njezinog odnosa prema podređenima, župan Longin odgovorio je kako se ne misli baviti medicinskim sestrama u bolnici, što je Žuvelu jako razljutilo.

- Ostao sam bez teksta. Vas ne zanimaju sestre! Koji staleži Vas zanimaju, a koji ne? Trebaju Vas zanimati i sestre i čistačice. Da vas zaboli, sestra bi bila prva koja bi Vam došla pomoći, kritizirao ga je Žuvela.

Tako je tekla rasprava na Aktualnom satu kojoj je župan Longin sada dao širi kontekst.

- Želim pojasniti dio svog odgovora s Aktualnog sata, odnosno kontekst u kojem je moj odgovor prenesen. Navedeno je da sam izjavio "da me ne zanimaju medicinske sestre", a moja izjava je zapravo išla u kontekstu da ne želim na bilo koji način utjecati na unutarnje odnose unutar OB Zadar, jer poštujem hijerarhiju unutar ustanove, a samim time se onda i zna tko je za što odgovoran. Ako se pokaže da netko ne radi svoj posao dobro, postoje mehanizmi da ga se pozove na odgovornost, za što Upravno vijeće i ravnatelj imaju moju punu podršku. Ovim putem se želim ispričati medicinskim sestrama, ako su se pronašle uvrijeđene mojom izjavom koja je, ponavljam, izvučena iz konteksta. Iznimno cijenim njihov posao, kao i cijelog zdravstvenog osoblja i zato se sve ovo razdoblje maksimalno trudimo osigurati im što bolje uvjete rada, poručio je Longin.

Njegovu ispriku još prije mjesec dana javno je zatražio sindikalni povjerenik Ivan Brala, medicinski tehničar u zadarskoj bolnici.