Novi šef Županijske organizacije SDP-a Jure Zubčić javno je upozorio na stanje u Općoj bolnici Zadar, uz snimke zaslone neodgovorenih poziva te fotografiju medicinske sestre koja igra popularnu igricu.

Prenosimo njegovu objavu:

- Što se događa s Općom bolnicom Zadar? Da je zdravstveni sustav pod pritiskom zbog pandemije je svima jasno, ali bolnica u Zadru je na rubu funkcionalnosti.

U prilogu je slika s brojem poziva koje sam danas ušutio Općoj bolnici Zadar da se u niti jednom slučaju nije nitko javio. Da nisam jedini, dokaz je i druga slika s upućenim pozivima mog poznanika. Također nije nitko podigao slušalicu. O pristojnosti pojedinih i kad podignu slušalicu nekom drugom prilikom.

Danas sam i bio u prostorijama poliklinike te svjedočio (ne prvi put) po meni sramotnoj sceni. Liječnik preko cijelog hodnika prepunog ljudi viče sestri ime i prezime pacijenta te dijagnozu. Pravo pacijenta na privatnost? Ljudskost? Profesionalnost?

Takvo ponašanje ne ovisi o napregnutosti sustava kao ni o sredstvima već samo o ljudskosti i profesionalnosti. Naravno, čast izuzetcima kojih ima i koji na sreću nisu tolika rijetkost.

Nisam mislio, ali nakon današnjih događaja objavljujem i sliku koja je snimljena 13.05.2021. na kojoj sestra, na očigled pacijenata, igra candy crush.

Dok se urušavaju kolone bombona u popularnoj igrici urušava se i zdravstveni sustav!