Nakon završetka natječaja i odabira kandidata, potpredsjednik Gradskog vijeća Enio Meštrović uputio je Turističkoj zajednici Grada Zadra zahtjev da mu dostave životopise svih kandidata prijavljenih na natječaj za zapošljavanje pripravnika - stručnog suradnika za turističku organizaciju.

- Nakon završetka natječaja i Vaše odluke o novom zaposleniku molimo da nam se, uz prihvaćanje zakona o GDPR-u, dostave CV od svih prijavljenih. Zbog transparentnosti koju zastupamo i sprečavanja nepotizma i prvenstva stranačke iskaznice, nas sedmero vijećnika tražimo uvid u Vašu odluku. Sve najbolje svima!, navodi se u e-mailu kojeg im je jutros uputio Meštrović.

Nezavisni vijećnik, koji drži ključeve većine u Gradskom vijeću, neće odustati dok direktor TZ-a Mario Paleka argumentirano ne obrazloži svoj odabir novog zaposlenika.

- Ako je "slučajno" taj odabir po stranačkom ključu, odgovarat će građanima, istaknuo je Meštrović koji je na prijavu pozvao sve zainteresirane Zadrane koji dosad nisu imali "zdravu nadu da je moguće dobiti posao u gradu Zadru ako nisu stranački podobni".

I mi smo se raspitivali o ishodu ovog natječaja na koji je pristiglo najmanje devet prijava. Pet dana trebalo je odgovornima u TZ-u da nam sastave i pošalju ovakav odgovor:

- Slijedom objavljenog natječaja, za radno mjesto Stručni suradnik za turističku organizaciju - pripravnik, isti je završen s datumom 4. listopada 2021. godine nakon čega su obavljeni razgovori s prijavljenim kandidatima te su isti zaprimili obavijest.

Traženu dopunu odgovora objavit ćemo čim pristigne.