Današnji dan rođendan je zadarskog velikana Krešimira Ćosić i veličine Tankerske plovidbe.

Prije 73 godina rođen je najveći među velikim zadarskim košarkašima. Krešimir Ćosić toliko je bio visok da ga je na tadašnjem Filozofskom fakultetu profesorica na predavanju upozorila neka sjedne, na što joj je Krešo rekao: "Pa ja sjedim". Tu nam je anegdotu ispričala Jasminka Bajlo, njegova tadašnja kolegica, a poslije pomoćnica dok je Krešimir Ćosić bio direktor u KK Zadar.

Krešimir Ćosić je dobio posthumne počasti u Zadru, od naziva ulice u kojoj nitko ne stanuje, po njemu je nazvana dvorana na Višnjiku, Drago Marić uspio je objaviti o njemu monografiju, ali o Kreši nikad dosta.

Tako je SC Višnjik na današnji dan njegovog rođendana napravio izložbu za koju je zaslužan Krešin imenjak - Krešimir Butić i obitelj koja je ustupila dio eksponata. Bit će uvertira u stalni postav zadarske košarke, rekao nam je direktor Višnjika Denis Karlović, ali onaj najvrjedniji dodali bi.

Na činjenicu da je Krešo rođen istog dana kada je osnivana zadarska brodarska kompanija, današnja Tankerska plovidba, osobito je ponosan direktor Mario Pavić, strastveni košarkaš i nesumnjivo obožavatelj lika i djela Krešimira Ćosića. Danas su na zgradi sjedišta Tankerske plovidbe razvijene pomorske zastave. Barem da se zna da im je 66 godina. Lani su imali rođendan koji je zbog korona epidemije prošao nezapaženo. Ali ostalo je upečatljivo geslo: "65 godina, ali ni blizu umirovljenja".

Nažalost, još uvijek nije ostala trajna uspomena na Ivanu Pašu, čovjeka koji je s dva mala broda pokrenuo Jugotanker, a sa svojim sposobnostima i vizijom bio je Zadranin koji je stvarao svoj Grad.