Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom i 21-godišnjakom.

Sumnjiči ih se da su u vremenu od 20. listopada do početka studenog ove godine u Benkovcu provalili u objekt (hladnjaču) u vlasništvu 39-godišnjaka odakle su posjekli i otuđili veću količinu bakrenih električnih instalacija čime su ga oštetili za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv obojice osumnjičenika, nadležnom državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava zbog kaznenog djela Teška krađa.

Policijski službenici Prve i Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom kojeg se također sumnjiči za imovinska kaznena djela.

Sumnjiči ga se da je početkom listopada 2021.godine na Polačišću u Zadru, iz trgovine u vlasništvu trgovačkog društva otuđio dva parfema i kozmetičke preparate, vrijednosti preko dvije tisuće kuna, te da je početkom listopada u Zadru na predjelu Smiljevca provalio u ugostiteljski objekt odakle je otuđio novac te veću količinu raznog pića, nakon čega se s otuđenim predmetima udaljio do obližnje trgovine gdje je pokušao provaliti, u čemu nije uspio.

Također, sumnjiči ga se da je u listopadu ove godine u Ulici fra Gjergje Fishte pokušao provaliti u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 28-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krađe i teške krađe.

Konačno, u Obrovcu je završeno kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana u dobi od 47, 41 i 38 godina, koje se sumnjiči za krađu krovne drvene građe u vlasništvu 65-godišnjaka, vrijedne oko 15 tisuća kuna. Protiv sve trojice se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena zbog krađe.