Nakon poziva iz Grada Zadra potencijalnim kupcima POS-ovih stanova na Crvenim kućama, Povjerenstvo je izvijestilo kako je ostalo 20 stanova. Od 95 potencijalnih kupaca s liste koji su se odazvali na odabir stanova, njih 15 nije imalo mogućnost odabira jer su ostali stanovi na koje prema Zakonu o društveno poticanoj stanogradnji nemaju pravo.

Pitali smo nadležno Povjerenstvo kako će rasporediti ostatak od 20 stanova. Oni su nam rekli kako će to odlučiti u dogovoru s Agencijom za promet nekretninama iz koje nam nisu nikad se očitovali na novinarski upit o nastaloj situaciji u Zadru.

„U ovom trenutku APN priprema predugovore o kupoprodaji stana za kandidate s Pročišćene konačne liste reda prvenstva koji su odabrali stanove. Po potpisu spomenutih predugovora, kupci imaju rok od 30 dana za plaćanje Učešća u visini od 15% predugovorne cijene stana, a u roku od 60 dana trebali bi realizirati kredit poslovne banke. Po proteku navedenih rokova, odnosno realizaciji predugovora o kupoprodaji stana, znat će se točan broj neprodanih stanova, budući da postoji mogućnost da će određeni broj kandidata odustati od kupnje ili neće moći realizirati kredit kod poslovne banke. Nakon toga će Grad Zadar u suradnji s APN-om donijeti Odluku o načinu raspolaganja preostalim neprodanim stanovima te uvjetima koji će se primjenjivati na isto", nepotpisan je odgovor kojeg je, sudeći prema pravničkim formulacijama, napisala predsjednica Povjerenstva Mirela Milošević. Tko su ostali članovi Povjerenstva, nije nam poznato.