Nadležne službe, a to su gradske vlasti i konzervatori, ne znaju što se događa na Trgu tri bunara. Proizlazi sto iz njihovih odgovora koje smo dobili na novinarski upit. Prenosimo doslovno što su nam napisali i prenijeli iz Ureda gradonačelnika. Odgovor samo dobili dan poslije postavljenog upita.

„U svezi upita za radove na Trgu tri bunara, izvješćujemo da Grad Zadar, Upravni odjel za gospodarenje gradskom imovinom, nije dao suglasnost za radove.
Upit s dostavljenim fotografijama je proslijeđen Odsjeku komunalnog redarstva na intervenciju. Komunalno redarstvo će postupati. S evidentiranim će upoznati i Konzervatorski odjel u Zadru, navodi se u informaciji iz Grada Zadra.
Nešto brži su bili zaštitari ali s odgovorom koji je standardno „brigo moga prijeđi na drugoga":

Ovaj Odjel nije zaprimio nikakav zahtjev za predmetne radove. Budući se radi o javnoj Gradskoj površini više informacija bi bilo dobro potražiti od Odjela za gospodarenje gradskom imovinom ili od Komunalnog redarstva, povratna je informacija koju potpisuje pročelnik Igor Miletić.

Novinarskim upitom pokušali smo isprovocirati odgovor gradskih službi o tome kad će i kako napokon urediti Trg tri bunara kojeg su kao povijesnu vrijednost prepustili komunalnom neredu - pretvorili u parkiralište i ugostiteljsku terasu.

Tamo suprije dvije godine provedena arheološka istraživanja koja su trebala prethoditi izvedbenom projektu nakon što su u AB Forum izradili idejno rješenje. Bilo je to 2019. godine, kada su iz Grada najavljivali kako će „uređenje tog Trga podići povijesnu vrijednost koja za još jednu stepenicu u kulturološkom i turističkom smislu.

Od tada se uređenje Trga tri bunara ne spominje niti je najavljivano, čak ni u kampanji gradonačelnika Branka Dukića.