Stožer civilne zaštite općine Sv. Filip i Jakov donio je odluku o prelasku učenika na C model nastave od 23. do 26. studenog 2021. te ukidanju svih okupljanja do 2. prosinca.

- Od 23.studenog 2021. godine u matičnoj i svim područnim školama nastava se izvodi po modelu C (online nastava), najmanje do 26.studenog 2021 godine, a o trajanju i eventualnom produljenju mjera odlučit će se u suradnji s epidemiološkom službom HZJZ, navodi se u obrazloženju općinskog stožera.

Također, donesena je odluka o zabrani održavanja svih sportskih, kulturnih i ostalih okupljanja do 2. prosinca.

- Situacija u ovom trenutku alarmantna, ali su načelnica Stožera, ravnateljica škole i liječnik u zajedničkom razgovoru zaključili kako treba sjelovati preventivno, da ne bismo ušli u probleme. Mi u općini nismo imali dogovorenih manifestacija, tako da se to neće osjetiti u ovom razdoblju, a ovisno o daljnjoj situaciji postupat ćemo sukladno odlukama struke, rekao nam je jutros načelnik Općine Zoran Pelicarić.

Na dan 23. studenoga Sv. Filip i Jakov imao je 25 aktivnih slučajeva, te s Općinom Poličnik i Gradom Biogradom dijeli drugo mjesto u ovoj kategoriji u Zadarskoj županiji. Do sada je u ovoj općini oboljelo preko 600 stanovnika, a troje ih je umrlo od posljedica COVID-19.