Kao prilog obilježavanju Dana grada Zadra i blagdana Sv. Krševana te 200. obljetnice primljastva u Zadru, Hrvatski liječnički zbor - Podružnica Zadar i Medicinska škola Ante Kuzmanića, organiziraju dva događanja, od kojih se ističe znanstveni simpozij koji će se održati online.

Znanstveni simpozij  „Dvjesto godina od početka rada primaljske škole u Zadru" održat će se u četvrtak, 25. studenog s početkom u 10 sati u suradnji s Medicinskom školom Ante Kuzmanića. Zainteresirani se mogu besplatno priključiti video pozivom na mrežnu
poveznicu: https://meet.google.com/ghi-pjpz-tma.

Danas s početkom u 9 sati u nazočnosti predstavnika učenika Medicinske škole Ante Kuzmanića, u „Perivoju od slave" (Perivoj Gospe od zdravlja) ispred poprsja Ante Kuzmanića održat će se svečano uručivanje „Zbirke odluka i propisa kojima je  1820. godine primaljska škola u Zadru i koja je započela s radom 1821. godine".

Tajnik Znanstvenog odbora i predstavnik predavača znanstvenog simpozija prim. dr. sc. Damir Zudenigo, dr. med. uručit će „Zbirku" prof. Aniti Basioli, ravnateljici Medicinske škole Ante Kuzmanića u Zadru. Predsjednik HLZ Podružnica Zadar i predsjednik znanstvenog odbora, doc. prim. dr. sc. Petar Lozo, dr. med. uručit će uz prigodno slovo „Zbirku" županu Zadarske županije Božidaru Longinu. Nakon toga. predstavnici HLZ Podružnice Zadar, Medicinske škole Ante Kuzmanića, predavača znanstvenog simpozija i općine Preko odlaze položiti vijenac na grob Ante Kuzmanića (otok Galovac-Školjić).