Nakon višegodišnjeg rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, na bubnju su završile zgrade u Obrovcu koje koriste Općinski sud u Zadru, Područni ured za katastar Državne geodetske uprave, Vodovod te tamošnje komunalno poduzeće Infragrad.

Prodaja imovine odvija se u sklopu stečajnog postupka nad Dalmatinskim rudnicima boksita, koju je još 2003. godine od tadašnjeg Fonda za privatizaciju kupio najveći proizvođač vapna i cementa u Italiji, Fassa. Umjesto realizacije projekta tvornice žbuke i cementa, 2016. godine uslijedio je zahtjev Fine za stečajem.

Najveću vrijednost među preostalom imovinom DRB-a ima zgrada suda povšine 367 m2, koja je s okolnim zemljištem i dvorištem procijenjena na 2.940.000 kuna. Na sudu su nam rekli kako nikad nisu ni bili vlasnici tamošnjih prostorija, već su ga dobili na korištenje od ministarstva. Tamošnja ispostava suda ukinuta je prije 10-ak godina, a svojedobno je iz tih prostorija iseljena i sudska arhiva. Nakon spajanja s ispostavom u Benkovcu, sud u Obrovcu sveo se na tek jednu kancelariju i djelatnicu koja je u njoj zaprimala stranke jedan dan u tjednu, a u zadnja dva mjeseca zbog bolovanja niti to.

Smještena u Ulici Petra Zoranića, na raskrižju s Ulicom Stjepana Radića, ta zgrada čini dio zaštićene kulturno povijesne cjeline Grada Obrovca. Usmena dražba za to zaštićeno kulturno dobro zakazana je za 10. prosinca, po početnoj cijeni od 2.205.000 kuna. Ostale nekretnine u istoj ulici prodavat će putem elekroničkih javnih dražbi koje startaju dan ranije, odnosno 9. prosinca. Kako su one već bez interesa prošle prvi krug dražbe, sada se prodaju u pola cijene - poslovna zgrada na kućnom broju 6 za 400 tisuća kuna, a susjedna, na adresi Ulica Petra Zoranića 8, za 373 tisuće kuna. Stečajna upraviteljica Marica Nekić napomenula je kako je prva u posjedu trećih osoba, Infragrada, Vodovoda i Katastra, dok drugu koriste prvo dvoje navedenih.