Danas je na državnoj cesti 306 kod skretanja za Šepurine, u prometnoj nesreći smrtno stradao 54-godišnji Zadranin.

Prema rezultatima očevida, sumnja se da je do prometne nesreće došlo dok je 54-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom Mazda zadarskih registarskih oznaka u pravcu Zadra te, suprotno postavljenom prometnom znaku zabrane pretjecanja i punoj središnjoj liniji, pretjecao vozilo kamper.

Vozač Mazde u pretjecanju je zadnjim dijelom automobila udara u zadnji dio kampera njemačkih registarskih oznaka, s kojim je upravljao 68-godišnji državljanin Njemačke, nakon čega vozilo Mazda udara u prednji dio osobnog automobila Audi austrijskih registarskih oznaka koje se kretalo svojom prometnom trakom iz smjera Zadra. Tim je vozilom upravljao 71-godišnji državljanin Austrije. Uslijed sudara vozilo Mazda izlijeće van kolnika na travnatu površinu gdje se i zaustavlja, dok se Audi rotirao na kolniku gdje se i zaustavio.

U prometnoj nesreći smrtno je stradao 54-godišnji vozač osobnog vozila zadarskih registarskih oznaka, dok su dvije osobe iz osobnog vozila austrijskih nacionalnih oznaka, vozač i 69-godišnja putnica, kolima Hitne medicinske pomoći prevezene u Opću bolnicu Zadar radi pružanja liječničke pomoći.

Neslužbeno doznajemo da su teže ozlijeđeni, ali su van životne opasnosti.

Radi obavljanja očevida na mjestu događaja, u vremenu od 12.05 do 15.00 sati, promet tim dijelom ceste privremeno je bio zatvoren te se odvijao obilaznim pravcima.