Drugu subotu za redom, 20. studenoga 2021. u područnoj školi općine Kali, organzirano je cijepljenje protiv Covid-a 19, koje je ponovno pobudilo velik interes otočana, ovaj put iznad svih očekivanja, izvijestio je načelnik Stožera civilne zaštite općine Kali Frank Mišlov.

Zbog velikog zanimanja, došlo je u početku do malih tehničkih poteškoća, i stvaranja redova, no ubrzo je i to riješeno. Medicinskom timu iz Ordinacije opće medicine Ugljan, dr. Zvonku Mišlovu i medicinskoj sestri Ani Graf Štrmelj, pridružili su se dr. Radovan Jozić, dr. Selvestra Kolega, uz medicinsko tehničko osoblje, Natašu Suntešić i Luciju Dorkin.

Pomoć u organizaciji, kako bi sve ipak proteklo u najboljem redu, u nepredviđenim okolnostima iznimno velikog odaziva otočana, pružili su članovi Stožera civilne zaštite općine Kali - Vjekoslav Stražina i Frank Mišlov, koji zahvaljuje svima koji su sudjelovali u organizaciji i odazvali se akciji cijepljenja, a posebnu zahvalu upućuje Zavodu za javno zdravstvo Zadarske županije.

U prve dvije subote organiziranog cijepljenja, na punktu u Kalima, cijepljeno je ukupno 311 otočana, koji su pristigli i iz ostalih mjesta otoka Ugljana, te s otoka Pašmana. Cijepljenje se nastavlja i u iduću subotu.