Zajednica tehničke kulture Zadarske županije organizira 4. Zimsku školu tehničke kulture u periodu od 19. do 21. studenog te od 26. do 28. studenog 2021. godine.

Program će se provoditi u trajanju od 3 + 3 dana za 8 učenika osnovnoškolskog uzrasta. Sudionici škole su odabrani učenici osnovnih škola Zadarske županije koji su se radom i zalaganjem istaknuli u području tehničke kulture, te pokazuje interes za pojedine tehničke aktivnosti u šk. god. 2020. / 2021. Učenici dolaze iz OŠ V. Nazora Škabrnja, OŠ Šime Budinića, OŠ Petra Preradovića, OŠ Krune Krstića, OŠ Š. Kožičića Benje.

Polaznici škole smješteni su u Maškovića han heritage hotelu uz puni pansion i u pratnji voditelja. Zajednica tehničke kulture pokriva troškove smještaja, prehrane, prijevoza i radnih materijala. Tijekom njihovog prvog vikend boravka vanjski suradnik iz HZTK provodi zanimljiv program iz elektronike i programiranja, dok u drugom vikendu udruge članice Zajednice u prekrasnom povijesnom ambijentu organiziraju zanimljiv, zabavan i edukativan program za djecu.

- Tako se potiče kreativan rad, stvaralaštvo i svrsishodno angažiranje u slobodnom vremenu, te se stvara interes da kroz upoznavanje s radom udruga i sami u budućnosti vide svoje mjesto u njima, ističu iz Grada Zadra.

Škola je financirana sredstvima Grada Zadra i Zadarske županije, a prilagođena je preporukama HZJZ-a i Stožera civilne zaštite RH.