Marko Pupić Bakrač danas je najavio kako zamrzava svoj mandat u Gradskom vijeću. Iako u informaciji za medije ne navodi razlog za (privremeno) napuštanje Vijeća, ranije je rekao kako će to napraviti bude li se ustrajalo u traženju COVID potvrda pri ulasku u Gradsku upravu.

- U ovoj državi naputci su jači od zakona, ustanova, ljudskih prava i temeljnih sloboda. Kada nitko ne zna na koji se zakon treba pozivati, to su klasični režimski postupci. Ne budem li mogao obnašati svoju vijećničku dužnost, bit ću prisiljen zamrznuti svoj mandat, što znači da ovo nije zbog političke karijere, već zbog zaštite slobode ljudi. Neću pristati na kršenje zakona, rekao je prije tri dana, kada je nasilu pokušao ući na sjednicu o dodjeli počasnih priznanja. Također je najavio kako će isto napraviti s mandatom u Županijskoj skupštini.

Pupića Bakrača u Gradskom bi vijeću trebao zamijeniti Kristijan Kotlar, koji je vijećnik bio u prošlom sazivu. O svojoj odluci detaljnije će govoriti na konferenciji za medije u ponedjeljak.