Prva ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici, koji bi uskoro trebao početi s radom u novom prostoru u Centru Mocire, bit će socijalna radnica Jelena Milin. Ona se jedina javila na natječaj raspisan u rujnu te je nakon njegove provedbe stupila na ovu dužnost početkom studenog. Do njezinog izbora ustanovom je formalno upravljala službenica Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Mirjana Matov.

- Centar se trenutačno oprema namještajem, kuhinja je montirana i vjerujem da će vrlo brzo početi primati korisnike, barem u jednom dijelu programa kao što su poludnevni boravak i radna intervencija. Kako je riječ o novoj ustanovi potrebno je sve postaviti na noge, no vjerujem kako se isplati čekati jer će to biti velika stvar za Zadar i Zadarsku županiju, rekla nam je državna tajnica Marija Pletikosa.

Osim što je bila socijalna radnica u Domu za stare i nemoćne osobe Zadar, Milin je bila i zamjenica sadašnjem ravnatelju Marku Buljatu. U vrijeme kada je koronavirus ušao u dom, a ravnatelj bio u samoizolaciji, ona je bila ta koja je medije izvijestila o stanju u toj ustanovi.

- Radi se po 12 sati. Sve što se uoči, na vrijeme se reagira. Naravno da uvijek postoji mogućnost da dođe i do naglog pogoršanja, ali smo zato stalno u kontaktu i sa Hitnom medicinskom pomoći i sa liječnicima, i sa svima, rekla je novinarima u prosincu prošle godine.