Borbu protiv obveznih Covid potvrda u javnim službama Marko Pupić Bakrač vodi na tri strane. Nakon što je fizički spriječen njegov ulazak u gradsku vijećnicu, član Akcije mladih pokušat će bez Covid potvrde ući i na sljedeću sjednicu Županijske skupštine u kojoj je također vijećnik, a taj dokaz o cijepljenju, preboljenju ili negativnom testu potreban mu je i za obavljanje posla u inspekciji Ministarstva poljoprivreda. Od njih je također zatražio da se očituju po kojem se Zakonu provodi ova odluka Stožera koja je noge digla dio hrvatske javnosti.

- Nema te zakonske osnove, svi rade po naputku. Ako se misle ograničavati ljudska prava i temeljne slobode, onda se mora proglasiti izvanredno stanje. Ono nije proglašeno i ovime se krši Ustav. Zbog zdravstvenog problema trenutno sam na bolovanju, a nakon toga uzet ću godišnji odmor tijekom kojeg ću se posvetiti ovom problemu i boriti se s ljudima kako bi srušili ove naputke. Idem do kraja, rekao nam je jučer Pupić Bakrač.

Ovaj inspektor za ribarstvo dodaje kako nema ni zakonske osnove po kojoj bi mogao dobiti otkaz.

- U mom slučaju, ako bi se oglušio i bez Covid potvrde došao na posao, trebali bi poslati nekoga da me na protuzakonit način spriječi u tome. Država u kojoj se krše zakoni i Ustav je režim, poručio je Pupić Bakrač ističući apsurdnosti nove mjere, poput izuzetka za poštu u kojoj nema korone ako podižete pošiljke sa suda ili policije.

Po njemu cijela situacija s Covid potvrdama "nema veze s mozgom" pa je ovim putem apelirao na članove Vlade i Stožera da predoče svoje zdravstvene kartone, "kako bi vidjeli jesu li uopće sposobni vršiti svoju dužnost". Inače, premijer Andrej Plenković jučer je naložio ministru pravosuđa i uprave Ivanu Malenici, zdravstva Viliju Berošu i unutarnjih poslova Davoru Božinoviću da vide kako će promijeniti potrebne zakone kojima bi se uvele sankcije za one koji ne poštuju odluke o Covid potvrdama.