U razmaku od dva dana dogodile su se dvije prometne nesreće koje su, prema policijskim očevidima, prouzročili vozač županijske ustanove koja obavlja prijevoz pacijenata te vozač gradskog prijevoza.

- Vozač koji je izazvao prometnu nezgodu u kojoj je jedna osoba preminula, trenutno nije više u rasporedu vožnje, informacija je koju smo dobili od ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu, Ivice Erlića. Nakon što dobiju službeni izvještaj iz PU zadarske, obavit će daljnje postupanje, najavio je ravnatelj Hitne.

Radi se o 55-godišnjem vozaču sanitete koji je, prema informacijama iz PU zadarske, prošlog vikenda prouzročio prometnu nesreću sa smrtno stradalom osobom, zbog čega je protiv njega podnesena kaznena prijava. Policija je očevidom utvrdila da je vožnja bila neprilagođena uvjetima na cesti. Obdukcija 82-godišnjaka pokazala je kako je preminuo od posljedica prometne nesreće koja se dogodila u subotu poslijepodne na državnoj cesti kod Zemunika.

U ponedjeljak se na raskrižju Bulevara dogodio sudar autobusa Liburnije sa skuterom. Mlađi vozač motora zadobio je teške tjelesne ozlijede. Policija je nakon očevida zaključila da je do sudara došlo jer je vozač autobusa prošao kroz crveno svjetlo te je time oduzeo prednost motociklistu. Protiv 50-godišnjeg vozača podignuta je kaznena prijava.

- Vozač autobusa je otišao na bolovanje, a da nije mi bi tražili da koristi godišnji odmor zbog stresa kojeg je doživio. Čekamo policijsko izvješće na osnovu kojeg providimo postupak utvrđivanje odgovornosti za povredu radne obaveze, najavio je Edvin Šimunov, direktor Liburnije.