U organizaciji Udruge 100%-tnih HRVI I. skupine, a pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja povodom 30. godišnjice okupacije Škabrnje, održat će se Okrugli stol na temu „Škabrnja - 30 godina istine".

- Unatoč našem nastojanju da zaštitimo vrijednosti Domovinskog rata, uvijek postoji potreba da promičemo istinu o Domovinskom ratu, jer istina je samo jedna i vjerujemo da ćemo do nje doći i na ovom Okruglom stolu, prisjećajući se svih žrtava u obrani Škabrnje i domovine nam Hrvatske, ističe predsjednik Udruge 100%-tnih HRVI Đuro Glogoški. 

Okrugli stol na navedenu temu održat će se u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor u Škabrnji" u četvrtak, 17. studenog s početkom u 18 sati.

Na Okruglom stolu sudjelovat će uz predstavnike organizatora (Đuro Glogoški i Marko Radoš) i predstavnici Hrvatsko memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata (dr. sc. Ivan Radoš Ivan Brigović, prof.), načelnik Općine Škabrnja (Ivan Škara), bivši načelnik Općine Škabrnja (Nediljko Bubnjar), hrvatski branitelj (Ante Milković), a svoje razmišljanje iznijet će i hrvatski branitelj (Marko Miljanić). 

Na Okrugli stol pozvani su i predstavnici Umjetničke organizacije MISSART (Dominik Galić Ivan Sikavica).