Općinski načelnik Ivan Škara dostavio je obavijest za građane i program obilježavanja stradanja Škabrnje - Dan sjećanja na Škabrnjske žrtve u Domovinskom ratu.

- Svi koji ste ove godine željeli i planirali doći u Škabrnju na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, od srca vam zahvaljujem. Ipak, zbog pandemije koja je pogodila, kako cijeli svijet, tako i našu Hrvatsku, molim vas da ove godine, umjesto dolaska u Škabrnju, počast svim stradalima u Domovinskom ratu odate na tih i dostojanstven način, sjećanjem i paljenjem svijeća u svojim gradovima, selima ili mjestima. Ukoliko ipak odlučite doći u Škabrnju, molim vas da to bude dan uoči ili dan nakon 18. studenoga, kako bismo toga dana izbjegli veća okupljanja te se svi zajedno manje izlagali riziku, stoji u obavijesti građanima.

PROGRAM

9:20-9:45 dolazak i okupljanje

Okupljanje sudionika komemoracije na zapadnom ulazu u mjesto (ulaz u Škabrnju - Ambar), na početku Ulice 18. studenog 1991.

9:45-10:10 komemorativni program

10:10 - 10:40 kolona sjećanja

Hodnja do Spomen - obilježja masovne grobnice

10:40 poginuli u srcima i mislima

Polaganje vijenca na Spomen obilježju masovne grobnice.
Zajednički vijenac u ime svih Izaslanstava položit će izaslanstvo Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata.

11:00 sveta misa za sve stradale u Domovinskom ratu

Crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije

12:00 Korak po korak

Hodnja do spomen obilježja na mjesnom groblju sv. Luke

12:30 polaganje vijenaca na središnji križ kod spomen obilježja

13:00 završetak