Nakon osam godina Općinski sud u Zadru razrješio je slučaj oduzimanje osobne slobode tada 16-godišnjem djetetu koji se zbio u Sukošanu, na plaži kod sv. Križa.

Sutkinja Ana Zrilić proglasila je krivima dvojicu muškaraca, 30-godišnjaka i 53-godišnjaka, što su u kolovozu 2013. godine dječaka uhvatili za ruke, nasilno ugurali u automobil i pod prisilom odvezli u Gaženicu, te tako počinili kazneno djelo protiv osobne slobode - protupravno oduzimanje slobode.

- Drugookrivljenik M.L. sjeo na zadnje sjedište i držao dijete za ruku, povremeno ga povlačeći za desno uho, a za to vrijeme je drugookrivljenik A.L. pokrenuo automobil i krenuo u pravcu Gaženice te mu govorio da laže i da mu je*e majku cigansku, te ukoliko ne vrati novce da će njega i njegovu obitelj istjerati iz Bibinja. Potom su od nepoznate osobe zatražili posudu u koju su ulili more te naredili da opere krv s usana, a zatim ga odvezli u prostorije Druge policijske postaje Zadar gdje su policijskim službenicima rekli da je oštećeno dijete počinilo kazneno djelo krađe, stoji u presudi zadarskog suda.

Mladi oštećenik u svojem svjedočenju naveo je sve ove okolnosti, ali i dodao kako ga je jedan od okrivljenika udario šakom u nos da bi priznao krađu koju nije napravio. "Priznat ćeš na silu", rekao je jedan od njih dok su se automobilom vozili u Zadar.

- Obzirom na njegovu dob te činjenicu da kao dijete spada u ranjivu skupinu, ispunjeni su uvjeti da se okrivljenike optuži za teži odnosno kvalificirani oblik kaznenog djela, stoji u presudi.

Sud je starijem okrivljeniku kao olakotne okolnosti cijenio osobne i imovinske prilike te neosuđivanost, dok otegotnih okolnosti sud nije našao, pa ga je osudio na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, pri čemu izrečena kazna zatvora neće biti izvršena ako u vremenu provjeravanja od četiri godine ne počini novo kazneno djelo.  Isto vrijedi i za 23-godišnjaka, kojem je iako je već osuđivan, Sud kao olakotne okolnosti cijenio to što je u vrijeme počinjenja kaznenih djela bio osoba mlađe životne dobi, a uzeo je u obzir i njegove osobne prilike.