Apartmani Rubinić iz Turnja osvojili su nagradu „Najiznajmljivači 2021.", dodijeljenu u sklopu 6. Foruma obiteljskog smještaja (FOS) koji se ovog vikenda održao u Pazinu.

Najboljom vilom proglašena Villa Adrian iz Dubrovnika, a najboljom kućom Casa mille olivi iz Buzeta. Pregledom finalista iskristalizirala se i potreba za dodatnim nagradama pa je tako najbolja kuća u kontekstu poštivanja ekologije proglašena Divjake Log Home - Kraljica šume iz Gorskog kotara, a Villa Festina Lente s otoka Krka najbolja kuća u kontekstu poštivanja baštine.

Zadarski dobitnik smješten je u blizini plaže Iza banja u Turnju. Objekt izgrađen 2019. godine sastoji se od ukupno 12 identičnih apartmana i veličinom i uređenošću, zajedničke prostorije za druženje, restorana, brojnih vanjskih sadržaja te parkirališnog prostora za 15-ak automobila. Posebnost ovih apartmana, u vlasništvu Tomislava Rubinića, svakako je pomoćni objekt u kojem se nalazi veliki zatvoreni grijani bazen površine 91 m2.

- Ali da nije sve samo besprijekorno uređenje i iznimno bogat sadržaj, prevagu opet donosi - najiznajmljivač. Riječ je o domaćici objekta Nataši Manzin koja s još dvoje stalno zaposlenih čini profesionalnu osnovu Apartmana Rubinić. Bezgranična strpljivost, susretljivost, pomoć u pronalaženju svih odgovora, posebno onih koji se odnose na obližnje znamenitosti, kao i u pripremi druženja u zajedničkom prostoru, karakteristike su voditeljice Manzin, navodi se u obrazloženju za dodjelu nagrade.

Apartmani Rubinić otvoreni su čitave godine, popunjenost je u razdoblju lipanj - listopad maksimalna, dok u preostalim mjesecima imaju veliku potražnju vikendima, dakle na razini do 50 posto. Zbog potreba temeljite dezinfekcije ne iznajmljuju se u istom danu, čime se u cijelosti poštuje načelo "Safe stay in Croatia". Na Bookingu drže gotovo maksimalnu ocjenu - 9,9.

Nagrada za najboljeg hrvatskog privatnog iznajmljivača u kategoriji apartmana dodijeljena im je u sklopu zajedničkog projekta Hrvatske turističke zajednice i Novog lista.

- Riječ je o segmentu smještajne ponude koji predstavlja sinonim za autentičnost turističkog doživljaja jer upravo kroz obiteljski smještaj našim gostima možemo pokazati kulturu destinacije u kojoj borave. Nastavit ćemo provoditi sve aktivnosti koje za cilj imaju daljnje pozicioniranje Hrvatske kao destinacije kvalitetnog i sigurnog obiteljskog smještaja koji je, osim na domaćem tržištu, najtraženiji oblik smještaja i na tržištima kao što su Njemačka, Italija, Poljska, Češka, Slovačka, Mađarska i Francuska, poručio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić na dodjeli nagrada hrvatskim najiznajmljivačima u 2021. godini.