Županijska vlast u rekonstrukciji, s obzirom na to da je donesena odluke o osnivanju i 13. odjela (među kojima je služba za unutarnju reviziju) ima čak šest žena - pročelnica.

Tri su vršiteljice dužnosti, a tri su odavno potvrđene natječajem. Župan Božidar Longin imenovao je vršiteljicama dužnosti, od prije Martu Hordov koja je to postala odlaskom pročelnika Lovre Jurišića iz Županije. Natječaj za to pročelničko mjesto u međuvremenu je poništen jer dolazi do promjene u ustroju županijske vlasti.

Prošlog mjeseca je skupština izglasala odluku o osnivanja novog odjela hrvatske branitelje, udruge, demografiju i socijalnu politiku Odlukom župana, njega će do natječaja voditi Dubravka Dragaš. Ona je svojedobno bila i glasnogovornica u Županiji u vrijeme župana Šime Prtenjače.

Taj odjel je nastao dijelom od Odjela za zdravstvo u kojem je do nedavno pročelnik bio Bernard Maruna. Iako je on na dugom bolovanju, jasno je da imenovanjem v. d. pročelnice Franke Krajnović, njegove dosadašnje pročelnice, Maruna više neće biti pročelnik.

Posljednja zaposlena pročelnica je Katarina Miletić koja vodi Ured župana. Najstarija po stažu je Bibijana Baričević, pročenica za financije od vremena Prtenjače. U međuvremenu je pročelnica postala Milena Ikić koju je imenovao župan Stipe Zrilić.

Prije četiri godine, pripajanjem državne uprave sa županijskom samoupravom i Zrilić, do tad predstojnik, postao je jedan od pročelnika Odjela za povjerene poslove državne uprava.

Do sada najveći odjel u kojem je bilo stotinjak službenika, dislociranih u zgradi u Ulici Ivana Mažuranića, novom sistematizacijom bi se smanjio samo na matične službe. Doznajemo kako se ostali zaposlenici namjeravaju po sektorima raspodijeliti u postojeće županijske odjele.