Jučer poslijepodne na državnoj cesti u Zemuniku Gornjem, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala jedna osoba, objavili su iz PU zadarske.

Prema rezultatima provedenog očevida, prometnu nesreću prouzročio je 55-godišnji vozač sanitetskog vozila zadarskih registarskih oznaka i kretao se iz smjera Zadra. On je sa zdravstvenog tretmana prevozio troje pacijenata. Međutim,  vozač sanitekog vozila svoju vožnju nije prilagodio brzini i uvjetima na cesti uslijed čega gubi kontrolu nad upravljačem te vozilom prelazi u prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera.

Očevidom je utvrđeno kako je lijevom stranom vozila udario u zid nadvožnjaka, a potom i u kamen te se nastavlja nekontrolirano kretati po zemljanoj površini gdje se zaustavlja.

Na mjestu događaja, smrtno je stradao 82-godišnjak, dok je 47-godišnja putnica, zbog zadobivenih teških ozljeda kolima Hitne medicinske pomoći prevezena u Opću bolnicu Zadar. Nije u životnoj opasnosti. Vozač i treći putnik iz vozila, također pacijent u dobi od 40 godina, nisu ozlijeđeni.

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru naložilo je provođenje obdukcije, a također će se obaviti i sve druge dokazne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti ove prometne nesreće.