Kako su brzo dobili potrebne dozvole novi vlasnici terena(BMP Asset) na kojem je nekad bila kemijska prerađivačka industrija, tako se na gradilištu trgovine Lidla još brže odvijaju radovi.

Kad bi se na gradilištu Tuđmanove radilo kao što građevinari iz Tuđmanovog rodnog mjesta, Velikog Trgovišča rade uz Murvičku, proširenje te transverzale već bi bilo na pola puta.

Lidl Hrvatska angažirao je firmu MDK Građevinarstvo, a Zagorci su poznati kao marljivi i dobri građevinari. Izvođači radova na izgradnji treće trgovine Lidla postoje od 1967. godine.

Susjedi koji prate dinamiku njihovog rada, kažu kako se ne bi čudili da im je rok do Božića. Radi se po cijeli dan, čak i nedjeljom obavljaju neke tihe radove, prenose nam stanje na najživljem gradilištu u Zadru.

Nakon pripremnih zemljanih radova, materijal je dopremljen na gradilište, postavljeni su temelji i podiže se jedan zid buduće građevine.

Na gradilištu je i jedna mega ruzinava bačva. Očito da je to bio podzemni spremnik koji je služio Kepolu i Kemoplastu od kojih je ostala samo upravna zgrada. Iskopan je posljednji trag predratne zadarske industrije koje više nema.