Krajem ovog mjeseca počet će radovi u Diklu prema novom dinamičkom planu kojeg je Odvodnji dostavila njemačka tvrtka Ludwig Pfeiffer Hoch- und Tiefbau GmbH & Co. KG.

Radovi će, prema onom što su najavili direktoru Odvodnje, početi kod samoposluge na Krešimirovoj obali. Njemački Pfeiffer nositelj je radova najveće i najzahtjevnije cjeline projekta aglomeracije Zadar-Petrčane, vrijedne 258 milijuna kuna.

No Nijemci, koji su s radovima počeli u srpnju, ne mogu sami to izvesti u roku od 36 mjeseci pa su za podizvođače uzeli zagrebačku Ingru i zadarsku Vodoinstalaciju.

Iako je Vodoinstalacija u zajednici sa Sarađenom u Šibeniku izvela i prije roka radove na ugradnji kanalizacijskog sustava u središtu i brdovitim dijelovima Šibenika te u Vodicama, u zadarskom kolaču aglomeracije praktički su izbačeni iz igre. Prvo na ponovljenom natječaju za cjelinu Bokanjac, a na dva druga natječaja nisu se više ni javljali. Tek su ih Nijemci angažirali za podizvođača i to na Belafuži.

Jedini dio projekta iz gradske cjeline, koji je završen, onaj je u Gaženici. Radovi na aglomeraciji u samom gradu počeli su na Crvenim kućama te u pojedinim ulicama Bilog briga i Belafuže, a uskoro će se početi radovi na Višnjiku. Koliko se kasni u odnosu na dinamički plan, znat će se krajem godine. Prema izvještaju izvođača radova iz rujna, objavljenom na stranici Odvodnje, kašnjenje je evidentirano.

U sklopu ove cjeline - Grad, planirano je 20 potprojekata odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda i 9 potprojekata vodoopskrbne mreže, a radovi će obuhvatiti ukupno 112 ulica.