Zadarski HDZ u subotu je imao izbore za Gradski odbor HDZ-a i za izaslanike na izbornoj skupštini za Županijskog odbora HDZ-a koja će biti u prosincu.

Prema rezultatima glasanja 185 izaslanika, koliko ih je danas imalo pravo glasa u Medulićevoj, Dario Vrsaljko najbolje kotira, a slijedi ga Ante Kalmeta. Na trećem mjestu je predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a, Damir Burčul, dok je četvrti Darko Kasap koji je ranije bio jedan od potpredsjednika zadarskog HDZ-a. Peti po broju glasova je Mate Marić, također gradski vijećnik.

- Sastav GO je osvježen i pomlađen što prati trendove izbora u temeljnim ograncima, a tu su još uvijek i prepoznatljiva stranačka lica, komentirao je Šime Erlić, novi predsjednik GO koji će biti šef zadarskog HDZ-a iduće četiri godine. Bivši predsjednik GO HDZ-a, Joso Nekić nije se više kandidirao za GO, a nema više ni Maria Pešuta kao niti stranačkog veterana Željka Šoše.

Među više, manje znanim HZD-ovim imenima, u oči upadaju dva nova - jedan je zadarski kardiolog Zorislav Šušak, a drugi ravnatelj kazališta, Renato Švorinić.

Među troje kandidata koji brojem glasova nisu prošli prag od 21 člana za GO HDZ na zadnjem je mjestu Marina Mihovilović Pajkin, pomoćnica pročelnika Ureda gradonačelnika i bivša županijska vijećnica.

Ona je izabrana među 38 izaslanika za izbornu županijsku skupštinu.

Izbornu listu s 94 glasa predvodi Ante Kalmeta, drugi je s 82 glasa Damir Burčul, slijede Šime Mičić, Mate Marić, Damir Kalapač, Denis Karlović, Boris Skroče, Davor Karlović, Dubravko Milin, dok je Elvira Sterle jedina žena izabrana u TOP 10 HDZ-ovaca.