Zračna luka Zadar ponosi se svojom djelatnicom Marijom Budeš, koja je izabrana za djelatnicu godine u zračnom prometu u HTZ-ovoj kampanji "Čovjek ključ uspjeha" na ovogodišnjim Danima turizma. Ona tu nagradu, za koju ju je predložio rukovoditeljski tim Zračne luke, nije očekivala, ali joj itekako puno znači.

"Marija je vrlo važan dio tima Zračne luke Zadar. Znatno pridonosi razvoju i promidžbi svoje tvrtke. Ljubazna je i profesionalna, temeljita i dinamična, te u potpunosti posvećena poslu. Stručnost, pozitivan pristup, kolegijalnost  i spremnost da pouči mlade kolege, čine jedan od kamena temeljyca zadarske Zračne luke", stoji u pojašnjenju ove nagrade od strane Hrvatske turističke zajednice.

Njezina karijera u Zračnoj luci slavi punoljetnost, a u 18 godina prošla je sve stepenice: najprije je došla na check in, prešla na šalter za informacije, bila je i kontrolor opsluživanja pa zatim balanser, a u posljednjih pet godina radi kao voditeljica operativnog centra u kojem obavlja pripreme za ostvarivanje cilja koordinacije, prihvata opreme, zrakoplova, putnika i prtljage.

- Tijekom turističke sezone svaki je radni dan vrlo dinamičan i nikada zapravo ne znamo kako će izgledati. Puno je tu redovitih poslova koji se trebaju odraditi na dnevnoj, tjednoj i mjesečnoj bazi, ali i onih "ekstra" zadataka koji se odrađuju u slučaju zahtjevnijih situacija, oscilacija u redu letenja i sl. Sve se to treba posložiti i pravovremeno iskoordinirati rad i regulative između Zračne luke i zračnih prijevoznika. Cilj je da se što bolje pripremi samo funkcioniranje operativnog centra i da sve bude spremno prije no što promet krene, pojašnjava nam Budeš.

Nakon zahtjevne sezone na red dolazi (zasluženi) godišnji odmor. Proteklog kolovoza Zračna luka Zadar imala je najuspješniji kolovoz u svojoj povijesti s maksimalnim brojem operacija i putnika ikada. Nakon ljetne sezone slijedi zimska koju Marija koristi za educiranje u Školskom centru, gdje po potrebi obnavlja svoje licence. Vrlo brzo na red dolaze pripreme za rad u novoj sezoni, kako bi sve funkcioniralo odlično i na sigurnosnom i na kvalitativnom nivou, što je u zračnoj luci imperativ.

- Smatram da ova nagrada nije samo moja, nego od svih djelatnika operativnog centra, prometnog sektora i Zračne luke Zadar na čelu s rukovoditeljem Ivanom Skelinom i direktorom Josipom Klišmanićem, rekla je ova vrijedna djelatnica Zračne luke Zadar.