KK Zadar organizira humanitarnu akciju za pomoć u liječenju 14-godišnjeg Karla Magaša, koji boluje od osteosarkoma. Klub će po početnoj cijeni od 200 kuna na aukciju staviti sve dresove u kojima su igrali prva dva kola AdmiralBet ABA lige te će sav prihod uplatiti za njegovo liječenje.

Karlo je učenik osmog razreda Osnovne škole Zadarski otoci, pun je života i veselja kao i drugi njegovi vršnjaci, ali njegovo djetinjstvo je nažalost isprekidano bolnicama i terapijama jer već dvije godine se bori s osteosarkomom. Svaki mjesec u te dvije godine Karlo redovito mora na kontrolu koji je financijski težak na obitelj Magaš, uz to mora uzimati lijek gdje mu je udarna doza od 120 dana i košta 42.000 kn. Karlova majka, Lusijana, kaže kako je borba skupa i dugotrajna.

Aukcija potpisanih dresova održat će se na Facebook stranici KK Zadar. U komentarima će staviti sliku svakog dresa, s početnom cijenom od 200 kn. Aukcija traje do srijede 17. studenog. Svaki dres će imati potpis igrača.

- Pozivamo sve navijače, građane da se prilkjuče ovoj akciji i da pomognu Karlu i njegovoj obitelji koliko mogu. Pokažimo Zadarsko srce i pridružimo se Karlu u njegovoj borbi!, kažu iz KK Zadar.

PODACI ZA UPLATU
Ime i prezime: Karlo Magaš
Adresa: Vinjerac 21, 23247 Vinjerac
IBAN: HR5923400093112068403