Postizanje dogovora predstavnika gradske vlasti i dijela opozicije oko rebalansa proračuna izazvalo je podijeljene reakcije u javnosti, čemu je zasigurno pridonijelo prvo priopćenje iz gradske uprave u kojem nisu navedeni svi zaključci, odnosno uvjeti pod kojima će vijećnici Nezavisne liste Enija Meštrovića, Akcija mladih i Domovinskog pokreta dići ruku za dodatna 3 milijuna za KK Zadar. Jedan od dogovorenih preduvjeta za to je ulazak Meštrovića, Ante Rubeše (AM) i Damira Burčula (HDZ) u Nadzorni odbor kluba, što je kao "podjelu novaca i funkcija" ocijenio Daniel Radeta, šef zadarskog SDP-a koji nije htio prisustvovati sastanku.

- Transparentno iza zatvorenih vrata. Enio Meštrović i Akcija mladih na sastanku s HDZ-om iza zatvorenih vrata, postigli zajednički dogovor i podijelili novce i funkcije. Pitam se, što bi bilo kada bi npr. SDP napravio nešto slično i kakvi bi naslovi bili? Je li to onda izborna prevara, koalicija, igrači HDZ-a...?, poruka je koju je Radeta uputio preko društvenih mreža.

Prozvani Meštrović sinoć se također oglasio na Facebooku:

- UDRI! Od početka nam sapliću noge. Nakon 31 godine jednoumlja u gradu i prve prilike da nešto moreš napraviti ljudi ne žele virovati da postoje drugačiji. Sve što smo od početka tražili od odgovornih za kk Zadar, dobili smo. Nismo se povukli ni centimetar. Prijedlog da uđemo u NO Zadar (da grad vlasnik ima uvid) prihvatili smo samo u prijelaznom razdoblju (do kraja sezone) da bi imali kompletan uvid u sve ugovore i financijske troškove. Prijedlog je bio dva člana (HDZ i oporba). Inzistiralo se da budu svi predstavnici klubova u tom razdoblju, volonterski. Prihvaćamo u nadi da možemo pomoći. Niko od nas nije i neće uzeti nikakav benifit od ovoga, kune ni fotelje...samo ćemo sebi i dalje uzimati od privatnog života. Danas smo Renata Peroš, izdajnici, prodane duše. Sutra ćemo biti komunjare i pederi. Samo udrite, gazite, blatite...dajte! Nije ovo sprint dragi moji, ovo je maraton.