Volonterski centar Zadar i ove je godine objavio natječaj za dodjelu priznanja istaknutim volonterima i organizatorima volontiranja na području Zadarske županije. Priznanje „Volonterska ruka" se dodjeljuje organizacijama i volonterima koji doprinose razvoju i promociji volonterstva.

Na natječaj za dodjelu Priznanja „Volonterska ruka" mogu se prijaviti organizatori volontiranja odnosno udruge, zaklade i fondacije, ustanove i svaka druga pravna osoba iz čijeg osnivačkog akta proizlazi da nije osnovana s ciljem stjecanja dobiti (neprofitna pravna osoba) s područja Grada Zadra i Zadarske županije.

Prijavljuju se organizacije koje u svoj rad uključuju volontere, koje organiziraju volonterske akcije, humanitarne akcije, djeluju na području razvoja solidarnosti i humanosti te razvoju civilnog društva, koje zadovoljavaju potrebe različitih potrebitih korisnika te djeluju na području razvoja zajednice i aktivnosti za zajednicu.
Obrasci se mogu preuzeti na web stranici Volonterskog centra Zadar.

Nakon primitka svih nominacija Partnersko vijeće pri Volonterskom centru će izabrati organizaciju čije je djelovanje najviše doprinijelo razvoju volonterstva i uključivanju volontera u dosadašnjem radu te volontera koji su se posebno istaknuli u radu organizacije.

Ispunjene obrasce potrebno je poslati na e-mail adresu [email protected] najkasnije do 29.11.2021. godine. Dodjela Priznanja „Volonterska ruka" održati će se 3. prosinca 2021. u Kneževoj palači s početkom u 13 sati.