Na Benkovačkom sajmu danas nema uobičajene gužve. Iako je zabunu među neke od posjetitelja unijela najava da će se sajam održati na novoj lokaciji, pa je jučer javljeno da ipak ostaje na staroj, a nije pomogla ni uredba da se na sajmu tijekom cijelog trajanja moraju nositi zaštitne maske, direktor komunalnog društva Benković Ivan Mitrović kaže da razloga ima više.

- Sigurno je da su se neki zapitali hoće li biti sajma i kako će to izgledati pod maskama, no činjenica je da se zbog pandemije uzgaja manje životinja, proizvodnja je pala i u poljoprivredi. Doduše, ne može se reći da izlagača i kupaca nije bilo, ali izostala je ona uobičajena špica oko 9 sati ujutro, kaže Mitrović.

Do odgode premještanja sajma došlo je zbog promjene dinamike izvođenja radova na prostoru koji se obnavlja u okviru velikog europskog projekta. Sajam se trebao dijelom izvoditi na staroj, dijelom na novoj lokaciji, ali je izvođač procijenio da će biti bolje sačekati do sredine prosinca i onda krenuti s kompletnim radovima. To ne bi trebalo utjecati na rok završetka radova.

- Ovaj i sljedeći sajam u prosincu ostaju na ovoj lokaciji, nakon čega oko godinu dana selimo na novu. Vjerujem da će sljedeće izdanje ponovno biti posjećeno, jer je riječ o mjesecu u kojem se tradicionalno puno trguje. Danas smo od životinja imali najviše peradi i nešto svinja, za mjesec dana očekujemo puno više, kaže Mitrović.

Što se tiče samih korona-mjera, na ulazu u sajam besplatno su se dijelile maskice a predstavnici Stožera pazili su da se one i nose unutar sajma te većih problema nije bilo. U posjetu su bile i Sanitarna i Veterinarska inspekcija, koje nisu zabilježile nepravilnosti.