Na današnjem sastanku, koji je bio zatvoren za medije, postignut je dogovor oko financijske podrške KK Zadru u rebalansu proračuna. Javnost su o tome u utorak u kasnim večernjim satima izvijestili iz gradske uprave putem priopćenja kojeg objavljujemo u cijelosti:

U utorak navečer održan je radni sastanak gradonačelnika Branka Dukića i zamjenika Ante Babića s predstavnicima klubova vijećnika u Gradskom vijeću Damirom Burčulom (HDZ), Eniom Meštrovićem i Adelom Frank (Nezavisna lista), Antom Rubešom (Akcija mladih) i Damirom Biloglavom (DP) dok se predstavnici Kluba SDP-a nisu odazvali na sastanak.

Tema sastanka bila je rebalans Proračuna Grada Zadra za 2021. godinu s naglaskom na financiranje KK Zadar s.d.d.

Svi sudionici sastanka usuglasili su zaključke kojima se traži odgovornost i dosljednost službenih osoba u sportskom sektoru Kluba, raspisivanje javnog natječaja za izbor sportskog direktora Kluba te imenovanje članova Nadzornog odbora. Dogovoreno je kako će se Klubu kroz rebalans dati potrebna financijska pomoć u prijelaznom razdoblju do proračuna prema usuglašenim zaključcima.

Također, prihvaćeni su ključni programi u rebalansu koji se odnose na odgoj i školstvo, socijalnu skrb, EU projekte koji su dogovoreni u tekućoj godini i čije neizvršavanje opterećuje proračun penalima.