Iz Tajništva Županijskog odbora HDZ-a javljaju kako je jučer održana izborna skupština na kojoj je izabrano novo vodstvo Akademske zajednice HDZ-a „Dr. Ante Starčević" Zadarske županije.

Rad ove zajednice javnosti je slabo poznat. Osnovana je 2016. godine kada je za predsjednika odabran bivši rektor Sveučilišta u Zadru, Ante Uglešić. Ujedno su izabrani i potpredsjednici te članovi Županijskog odbora, čija imena nisu navedena u tadašnjem priopćenju iz HDZ-a.

Od sada Uglešić će biti dopredsjednik, dok je mjesto predsjednika preuzeo bivši ministar i šef Službe za Interne bolesti Opće bolnice Zadar, dr. Dario Nakić. Za tajnicu je imenovana gradska vijećnica Violeta Valjan Vukić, nastavnica na Odjelu za izobrazbu učitelja i odgojitelja Sveučilišta u Zadru.

- Na skupštini su istaknuta temeljna načela Zajednice kroz poticanje slobode stvaralaštva te razvoja intelektualnih i stvaralačkih potencijala svakog čovjeka. Postavljeni su ciljevi za poticanje razvoja grada Zadra i Zadarske županije kroz razvoj Sveučilišta, znanstvenog rada, zdravstva, kulture, umjetnosti, gospodarstva i sporta. Rad članova zajednice temeljit će se na stručnim prijedlozima i organizaciji događanja s ciljem ostvarivanja sinergijskih učinaka između znanosti i realnog života zajednice i Grada u kojem živimo s namjerom podizanja razine kvalitete života svih građana. Naglašena je potreba adekvatnog odgovora izazovu današnjice kroz razvoj ekološke svijesti, zelene energije i tehnologije, razvoj informacijskih znanosti te inovativnih i kreativnih industrija, što je proklamirano i na nedavno održanom summitu o klimi u Glasgowu, a u čemu Hrvatska ima veliku priliku približiti se najrazvijenijim zemljama Europske unije, priopćio je novoizabrani predsjednik Akademske zajednice HDZ-a koja nosi ime oca Domovine.