Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Zadru optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1996.) zbog počinjenog kaznenog djela protiv života i tijela ubojstvom iz čl. 110. Kaznenog zakona.

Okrivljenog 24-godišnjaka se tereti da je 14. kolovoza 2021. oko 1,00 sat, na plaži u mjestu Seline, nakon kraće verbalne prepirke s hrvatskim državljaninom (1980.) fizički se sukobio s njim, pri čemu su se međusobno udarali, a onda mu je, s ciljem da ga usmrti, dolaskom u plićak tupotvrdim predmetom zadao više udaraca po glavi te metalnim preklopnim nožem u predjelu leđa ubodnu-reznu ranu. Oštećenik je zadobio tešku tjelesnu ozljedu (nagnječenje mozga s krvarenjem i ubodno-rezna ozljeda) te je preminuo zbog iskrvarenja i posljedičnog utapanja. Njegovo tijelo je ostalo u moru te je pronađeno oko 6,00 sati na udaljenosti od oko 600 do 700 metara od obale.

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru predložilo je produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela

Prema informacijama o tom krvavom događaju iz PU zadarske, te kobne noći na plaži je bila i 27-godišnjakinja koja je puštena nakon ispitivanja.