Pokušaj političkog dogovora pred kamerama, kao drugi pokušaj da se provuče rebalans proračuna s tri milijuna za KK Zadar, prošao je bez vijećnika SDP-a.

Oni nisu ni imali namjeru doći, jer se, ponavlja predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Daniel Radeta, s HDZ-om nemaju što dogovarati ispod stola.

- Već 30 godina vlada ista politička mantra nad sportskim klubovima i bez "resetiranja" nema nikakvih promjena. Pokazalo se da je taj sastanak bio besmislen, osobito u pokušaju da se mijenja kadrovska politika u KK Zadar. Mi kao vijećnici za to nemamo legitimitet, to jedino može Branko Dukić kao gradonačelnik. Istovremeno on širi floskule o depolitizaciji Kluba, dok je nova udruga Grad košarke obična manipulacija, komentirao je Radeta.

Takvi dogovori pokazali su se samo gubljenje vremena jer se, prema riječima Radete, rebalans mogao usvojiti uz prihvaćanje njihovog amandmana za raspodjelu sporna tri milijuna kuna.

- To je samo igra na iscrpljivanje. Jedino novi izbori mogu donijeti promjenu u KK Zadar. Sve drugo je gubljenje vremena, a mi sebi ne možemo dozvoliti greške iz prošlosti, navodi Radeta.

Na sutrašnjem sastanku navodno se priprema dogovor prema kojem bi se usuglasio rebalans bez tri milijuna kuna za KK Zadar.

- Tek na takav sastanak bez prisustva javnosti nećemo se odazvati. Ne želimo razgovarati s gradonačelnikom Zadra koji tako upravlja zadarskim sportom, da bi sve nas pretvorio u taoce, ustvrdio je predsjednik Kluba SDP-a.