Kaljska ulica i dalje je meka za zaradu Obale i lučica čije pauk vozilo dnevno diže vozila parkirana samo na jednoj strani nogostupa.

I to u situaciji kada je glavna gradska transverzala - Tuđmanova pretvorena u gradilište i kada je teško dostupan pristup svemu iza donje ograde. Nema veze što postoji onaj drugi nogostup koji omogućava prolaz pješacima u gradu u kojem se te iste pješačke staze pretvaraju u parkiralište.

Iako je pauk prisutan u Kaljskoj ulici, njihovo kažnjavanje nije dovelo do navodnog reda u tom dijelu ulice. Istodobno pauk i prometni redari ne pokušavaju ni uvesti reda susjednima u kojima se tolerira parkiranje na ulici, što ugrožava sigurnost prometa.

Ispada kako je pauk vozilo ponajviše u službi „harača" kao i prometni redari. Zašto oni ne bi izašli na ulice i kažnjavali nepropisno parkiranje umjesto da vozači moraju platiti i upitno izmještanje vozila. Jer na nekim nogostupima u gradu, parkiranje je organizirano i Obala i lučice ih naplaćuju. Makar je to uz zaštićene bedeme.

Prema izvještaju Obale i lučice za 2020. godinu u kojoj dva mjeseca nije bilo većeg prometa a ni naplate, pauk vozilo je imao pune ruke posla. S dva vozila podignuto je i izmješteno na Ravnice 2 737 vozila, od čega 129 za potrebe Grada Zadra. Čak 1 252 bilo je započetih podizanja, što je podatak koji izaziva sumnju u ispravnost odluke da se diže vozilo dok ne dođe vlasnik koji to zaustavi.

Obala i lučice organizira i naplaćuje parkiranje na 1929 službenih mjesta. Najveće parkiralište, ono s 200 mjesta je Đilu, odnosno Ravnicama. Toliko je mjesta u samim Petrčanima koji se naplaćuju samo ljeti na 140 mjesta, dok parkiralište od 60 mjesta ni prošlog ljeta nije bilo dovršeno.

Lani je Obala i lučica imala prihod od prodaje svojih usluga 9. 9 milijuna kuna. Polovica tog iznosa otpada na plaće 45 zaposlenih. Godinu dana ranije taj prihod je iznosio 12.6 milijuna kuna.

Obala i lučica koja je 2019. godinu završila s rekordnom dobiti od 5.2 milijuna kuna, prošlu godinu je zbog korona krize imala gubitak od 1.2 milijuna kuna koji će se pokriti iz zadržane dobiti koju ta komunalna firma u iznosu od 8.3 milijuna kuna.

U izvještaj o poslovanju navodi se i podatak kako Obala i lučice po zaduženju Grada Zadra od 2010. godine održava plaže. Za Kolovare smo znali, ali da je u obimu njihovog poslovanja plaža u Petrčanima i Diklu, javnosti je manje poznato.