Sa Sveučilište u Zadru dopunili su našu vijest i istaknuli kako  je objavljen natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima u sve tri kategorije, a ne samo za siromašne i za sportaše.

Za redovite izvrsne studente dodjeljuje se 60 stipendija (900 kuna mjesečno, 12 mjeseci).

Studenti u stanju socijalne potrebe, kako se nazivaju oni iz siromašnih obitelji, Sveučilište daje 15 stipendija (12 za studente slabijeg socio-ekonomskog statusa i 3 stipendije za studente s invaliditetom - 800 kn mjesečno, 12 mjeseci);

Natječaj je objavljen i za stipendije za studente aktivne sportaše - pet stipendija (900 kn mjesečno, 12 mjeseci).

Stipendije za izvrsnost i za studente aktivne sportaše daju se iz sredstava predviđenih za temeljno financiranje nastavne djelatnosti Sveučilišta u Zadru, napominju sa Sveučilišta.

Stipendije koje studenti ostvare na temelju natječaja koje je raspisalo Sveučilište ne dodjeljuju se „preko Grada Zadra iz fonda OTP banke", nego kako slijedi, ispravljaju sa Sveučilišta iako nije jasno je li riječ o istom natječaju.

Za stipendije studentima u stanju socijalne potrebe - dijelom (104.000,00 kn) iz sredstava predviđenih za temeljno financiranje nastavne djelatnosti Sveučilišta u Zadru i dijelom iz donacije OTP banke temeljem Ugovora o donaciji (40.000,00 kuna).