23-godišnji mladić s prebivalištem u Korlatu na Općinskom sudu u Zadru proglašen je krivim što je u lipnju 2018. godine narušio javni red i mir u Benkovcu.

Incident se dogodio u lipnju 2018. godine su sitnim noćnim satima, kada su okrivljenik i još jedna muška osoba, obojica pri piću, ušli u benkovačku pekarnicu. Nakon što je muškarac u pratnji okrivljenika u žustroj raspravi udario oštećenika, a on htio mobitelom nazvati policiju, 23-godišnjak mu je zgrabio ruku, a zatim bacio mobitel u sudoper gdje se razbio. Zatim ih je pokušao razdvojiti zaposlenik na kojeg je mladić počeo vikati riječima "Što se ti imaš petljati, makni se!" i zadao mu nekoliko udaraca otvorenim dlanom, naveli su svjedoci.

Pri odabiru vrste i odmjeravanju visine kazne Sud je na strani okrivljenika kao olakšavajuće okolnosti cijenio neosuđivanost za prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te protek vremena dok otežavajućih okolnosti nije našao pa mu je izrekao novčanu kaznu koju je primjerio osobi učinitelja, težini prekršaja i imovnim prilikama okrivljenika držeći da će se izrečenom kaznom postići svrha kažnjavanja posebno u smislu specijalne prevencije naime da okrivljenik neće ubuduće činiti ovakve prekršaje, stoji u pojašnjenju presude objavljene na e-oglasnoj.

Izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 564,90 kune, što je protuvrijednost od 150 DEM, odnosno od 75 eura.