Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Zadar u sklopu EU projekta CHAIN REACTIONS, sufinanciranog iz Interreg programa Central Europe, organizira hackathon s ciljem pronalaska softverskih rješenja u području napredne proizvodnje te zaštite okoliša. Događaj je namijenjen IT sektoru (mikro, malim i srednjim poduzećima, obrtima, freelancerima i studentima).

Hackathon će se organizirati drugačije od uobičajene forme, odnosno sudionici će imati pet dana vremena, od 12. do 17. studenoga, za razvitak rješenja koja će predstaviti stručnom žiriju na završnom događaju. Završni događaj će se održati 24. studenoga u hibridnom obliku (on spot i online putem), a za sudionike koji će fizički prisustvovati na njemu biti će organiziran i prigodni domjenak.

Svrha je hackathona, putem predstavljenih projekata, pronaći klijente iz Hrvatske, Slovenije ili Češke, s kojim bi kreatori tih projekata naknadno razvijali prilagođena finalna rješenja. Naime, na ovom pilot projektu surađuju potporne organizacije iz Maribora i Plzena, koje okupljaju svoje male i srednje poduzetnike iz područja zaštite okoliša i napredne proizvodnje, zainteresirane za inovativna rješenja svojih poslovnih problema.Timovi će rješavati izazove poput pametnih gradova, pametne tvornice, softverskih rješenja za ublažavanje klimatskih promjena, integracije lanca opskrbe, naprednog planiranja, praćenje potrošnje i uštede energije, obnovljivih izvora energije, kontrole kvalitete te sličnih ideja.

Rješenje kao rezultat hackathona ne mora biti u finalnom obliku, već to može biti: samo razrađeni projekt bez finalnog rješenja, razrađeni projekt s prijedlogom konkretnog tehnološkog rješenja, djelomično razrađeno i razvijeno tehničko rješenje s prijedlogom finalnog rješenja.

Najbolji tim prema odabiru stručnog žirija dobit će novčanu nagradu u iznosu od 25 tisuća kuna. Navedeni iznos je ukupna naknada koju isplaćuje HGK.

Jedna osoba iz tima prijavljuje tim i ideju. Broj članova tima nije definiran, možete se prijaviti kao tim ili kao pojedinac. Rok za slanje prijava je do 10. studenoga.