U cilju povećanja razine sigurnosti na zadarskim cestama te suzbijanja najtežih prometnih prekršaja, policija je redovito, pa tako i posljednjih dana, provodila preventivno-represivne akcije.

Tako su tijekom provođenja aktivnosti u prometu,  policijski službenici su u četvrtak, 4. studenog u 23.15 sati u Pagu zaustavili osobni automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 20-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je isključen iz prometa te prekršajno sankcioniran.

Istog dana, dvoje vozača su zatečeni u prometu za vrijeme dok su im izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima svih kategorija. U 12.15 sati u Ulici Ante Starčevića zaustavljen je osobni automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljala 38-godišnjakinja te je u 12.30 sati u Ulici Ivana Zadranina zaustavljen osobni automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 24-godišnjak. Vozači su isključeni iz prometa te su prekršajno sankcionirani.

Također, u 20.25 sati u Zadru policijski službenici su zaustavili osobni automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 48-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,73 g/kg. Vozač je uhićen te nakon kriminalističkog istraživanja uz Optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni Odjel Općinskog suda u Zadru.

U srijedu, 3. studenog u 11,40 sati u Gračacu, policijski službenici su zaustavili osobni automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 59-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,94 g/kg. Vozač je uhićen te nakon kriminalističkog istraživanja prekršajno sankcioniran, izvijestila je zadarska policija uz najavu pojačanih aktivnosti povodom nadolazećeg Martinja.